فتنه اخر

فتنه اخر

فتنه اخر

فتنه اخر

اهداف پشت پرده آمریکا از انتشار اسناد در ویکی لیکس

در پی انتشار اسناد به ظاهر محرمانه دیپلماتیک آمریکا از سوی پایگاه اینترنتی ویکی لیکس که رد پای آمریکا نیز در پشت پرده انتشار آن به خوبی مشهود است، سخنگوی کاخ سفید در حالی این اقدام را اقدامی مجرمانه خواند که هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه این کشور با بهره برداری سیاسی از این اسناد مدعی شد که اسناد منتشر شده بخوبی نگرانی های جهانی از برنامه هسته ای ایران را نشان می دهد.
اقدام سایت اینترنتی ویکی لیکس در انتشار تعداد 250 هزار سند به اصطلاح محرمانه که عمدتاً مربوط به مکاتبات رسمی سفارتخانه های آمریکا در جهان با وزارت خارجه این کشور است، با واکنش برخی کشورهای منطقه و جهان نیز روبرو شده است.
دولت اردن طی یک بیانیه رسمی در این باره اعلام کرد: اسناد محرمانه ای که توسط سایت ویکی لیکس منتشر شده است نشان می دهد که اردن برخلاف سایر کشورهای عربی حوزه خلیج فارس با اقدام نظامی علیه ایران به خاطر برنامه هسته ای اش مخالف است.
در بخشی از این بیانیه آمده است: موضع اردن کاملاً مشخص است. ما با اقدام نظامی علیه ایران مخالفیم. اردن بارها درباره تأثیرات فاجعه آمیز چنین اقدامی بر روی امنیت و ثبات منطقه هشدار داده است.
«رابرت گیبس» در این باره مدعی شد: «ویکی لیکس و کسانی که این اطلاعات را منتشر می کنند، مجرم هستند.»
وی افزود: اقدام ویکی لیکس در واقع نقض جدی قوانین و تهدیدی بزرگ برای سیاست خارجی آمریکاست.
از سوی دیگر هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا مدعی شد که محتوای اسناد محرمانه ای که ویکی لیکس به طور گسترده منتشر کرد نشان دهنده نگرانی کشورهای جهان درباره برنامه هسته ای ایران است.

کلینتون روز دوشنبه در یک کنفرانس خبری در واشنگتن با اشاره به ادعاهایی که سایت ویکی لیکس از اسناد منتشر شده اش مطرح کرده است مدعی شد: همه اظهاراتی که گزارش شده است این حقیقت را تأیید می کند که ایران تهدیدی بسیار جدی از دیدگاه بسیاری از همسایگانش و مایه نگرانی جدی در خارج از منطقه است.
در یکی از اسناد ادعایی ویکی لیکس که روز یکشنبه منتشر کرد یادداشتی از استفان بیکرافت- سفیر آمریکا در اردن- مورخ آوریل سال 2009 وجود دارد که بر مخالفت اردن با حمله نظامی به ایران تاکید می کند.
بیکرافت در این یادداشت نوشت که سران اردن «معتقدند که چنین کاری به نفع جنگ طلبان منطقه ای است که میانه روهای عربی را تضعیف می کند، بدون این که ایران را متقاعد کند به برنامه هسته ای اش پایان دهد.»
در شرایطی که تردیدهایی درباره نقش آمریکا در پشت پرده انتشار اسناد به اصطلاح محرمانه ویکی لیکس مطرح است، تحلیلگران سیاسی معتقدند که این اسناد بیش از هر چیزی روابط ایران و جهان عرب را مورد هدف قرار داده است.
شبکه خبری «سی ان ان» در گزارشی با اشاره به انتشار بخش هایی از اسناد جدید ویکی لیکس اعلام کرد: انتشار روز گذشته این اسناد در روزنامه هایی در آمریکا و اروپا خشم قابل توجهی را میان کشورهای حوزه خلیج فارس درباره برنامه هسته ای ایران بوجود آورده است.
این اسناد منتشر شده توسط ویکی لیکس مدعی است: پادشاه بحرین درباره برنامه هسته ای ایران هشدارهایی را مطرح و اعلام کرده است که «خطر ادامه برنامه هسته ای ایران بسیار بزرگتر از متوقف کردن آن است.»
همچنین در ادامه ادعاهای مطرح شده در اسناد جدید ویکی لیکس آمده است که «شیخ خالدبن احمد آل خلیفه» وزیر امور خارجه بحرین در دیداری با «دیوید پترائوس» فرمانده نیروهای مرکزی وقت آمریکا گفته بود که «ایران منبع بسیاری از مشکلات در عراق و افغانستان است.»
این در شرایطی است که شیخ خالدبن احمد آل خلیفه چندی پیش در گفت وگو با خبرگزاری فرانسه تأکید کرد: ما موضوع برنامه هسته ای ایران را در منطقه داریم و نفس برنامه هسته ای ایران مشکل نیست بلکه هماهنگی نکردن جامعه بین الملل با کشورهای حوزه خلیج فارس در این موضوع مشکل است.
اسناد جدید ویکی لیکس همچنین ادعا می کند: پادشاه بحرین در سال 2009 خواستار اقدام غرب برای متوقف کردن برنامه هسته ای ایران شده بود.
کشورهای عربی حوزه خلیج فارس همواره از صلح آمیز بودن برنامه هسته ای ایران حمایت کرده اند و اعلام کرده اند که منطقه خاورمیانه بویژه رژیم صهیونیستی باید عاری از سلاح هسته ای باشد.
در این اسناد جدید به اصطلاح محرمانه ویکی لیکس همچنین آمده است: «ملک عبدالله» پادشاه عربستان نیز در ماه مارس سال 2009 با «جان برنان» مشاور کاخ سفید در امور مبارزه با تروریسم و نیز دیگر مقامات آمریکایی درباره موضوع هسته ای ایران دیدار کرده بود و از آمریکایی ها خواسته بود تا گزینه نظامی علیه ایران را مورد بررسی قرار دهند و به مقامات ایران اعلام کنند که تهران به هیچ عنوان حق دخالت در امور کشورهای عربی را ندارد.
این پایگاه اینترنتی همچنین مدعی است: «شیخ عبدالله بن زاید آل نهیان» وزیر امور خارجه امارات عربی متحد نیز در ماه فوریه گذشته اعلام کرده است که اگر ایران هسته ای شود در آن صورت کشورهای دیگر در منطقه نیز در مسیر مشابه گام برخواهند داشت و پیمان منع گسترش تسلیحات هسته ای (ان پی تی) به طور کامل نقض خواهد شد.
این در شرایطی است که «شیخ عبدالله بن زاید آل نهیان» وزیر امور خارجه امارات چندی پیش با حمایت از دستیابی ایران به انرژی صلح آمیز هسته ای گفت: به نظر ما حق مسلم تهران است که از انرژی هسته ای برای امور صلح آمیز استفاده کند و امارات بر این مسئله تاکید دارد.
به گزارش رویترز، سخنگوی وزارت خارجه فرانسه نیز ضمن تکذیب گزارش سایت «ویکی لیکس» درباره انتقاد یکی از دیپلمات های ارشد فرانسوی از ایران و ونزوئلا اقدام این پایگاه اینترنتی را «غیرمسئولانه» توصیف کرد که می تواند در حل مسائلی که برای امنیت و ثبات جهانی ضروری است، خدشه وارد کند و امنیت مردم را به خطر بیندازد.
روزنامه گاردین که به اسناد سایت ویکی لیکس دسترسی دارد، در گزارشی ادعا کرد: «ژان دیوید لویته» مشاور ارشد «نیکلا سارکوزی» رئیس جمهوری فرانسه در سپتامبر 2009 به یکی از دیپلمات های ارشد آمریکایی گفته بود که ایران دولتی «فاشیست» است.
در این گزارش همچنین مشاور ارشد سارکوزی از «هوگوچاوز» رئیس جمهوری ونزوئلا به عنوان فردی «دیوانه» یاد کرده بود.
وی مدعی شده بود: متأسفانه، چاوز مدیریت یکی از ثروتمندترین کشورهای آمریکای لاتین را در دست دارد و این کشور را به زیمبابوه ای دیگر تبدیل می کند.
سخنگوی وزارت خارجه فرانسه تأکید کرد که انتشار چنین اسناد محرمانه ای از سوی سایت ویکی لیکس نقض حاکمیت ملی و کنوانسیون وین است که تضمین کننده مراودات سیاسی محرمانه است.
«یوری ساوینکو» نائب رئیس کمیته امور دفاعی مجلس دومای روسیه در واکنش به گزارش ویکی لیکس با تکذیب سند مربوط به معامله این کشور با رژیم صهیونیستی برای عدم تحویل موشک های «اس-300» به ایران گفت که معامله یک میلیاردی چیزی نیست که قابل پنهان کردن باشد.
وی تأکید کرد که در مجموع نباید به هر اطلاعاتی که در اینترنت دیده می شود، اعتماد کرد، چرا که امروزه فناوری آنقدر پیشرفت نموده که می توان هر سندی را نوشته، وارد اینترنت کرده و به جایی نسبت داد.

نظرات 0 + ارسال نظر
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد