فتنه اخر

فتنه اخر

فتنه اخر

فتنه اخر

آیا آتش‌سوزی در شمال فلسطین اشغالی یک رخداد طبیعی بود؟

به گزارش فارس، پایگاه خبری "آمریکا؛ نگاه نو " طی یک مقاله به بررسی موضوع آتش‌سوزی در جنگل‌های حیفا و پرسش‌های مربوط به آن پرداخت و نوشت: کانال دوم تلویزیون رژیم صهیونیستی، حوالی ظهر پنجشنبه، یازدهم آذرماه جاری در یک خبر فوری از وقوع آتش‌سوزی‌های وسیع در ارتفاعات جنگلی جنوب شرقی حیفا گزارش داد.
این گزارش اعلام کرد که همزمان، یک اتوبوس حامل محافظان زندان دامون که در همین منطقه واقع است، به میان شعله های آتش سقوط کرده و حدود پنجاه نفر سرنشین آن که نیروهای امنیتی اسرائیلی بودند، جان باخته‌اند.
همین گزارش تصریح کرد که "بنیامین نتانیاهو " نخست وزیر رژیم صهیونیستی، بلافاصله عازم منطقه شده و این نشان می دهد که حادثه آتش‌سوزی به حدی ویژه و دارای ابعاد مخاطره آمیز بوده است که نتانیاهو و وزیر دفاع وی ترجیح داده‌اند با حضور در منطقه شخصا بر روند کنترل این حادثه نظارت کنند. بنیامین نتانیاهو پس از حضور در محل حادثه اعلام کرد که تمامی ظرفیت‌های دولت خود را برای مهار آتش‌سوزی به کار خواهد گرفت و علاوه بر آن از چهار کشور، روسیه، ایتالیا، قبرس و یونان نیز خواستار کمک اضطراری برای کنترل اوضاع شده است. علاوه بر این درخواست کمک مزبور برای برخی از کشورهای غربی حتی آمریکا، انگلستان و فرانسه نیز ارسال شد. پس از آن بود که یک سکوت رسانه‌ای بر ماجرا سایه افکند و ابهام‌ها و پرسش‌های پیرامون این حادثه را پررنگ‌تر کرد. در گزارش اولیه این حادثه آمده بود که بادهای گرم شرقی موجب شده تا آتش بشدت به سمت غرب گسترش یابد و مقامات اسرائیلی را وادار به تخلیه برخی اماکن و مناطق این ناحیه نماید.

البته وقوع آتش سوزی در مناطق جنگلی در فصل پاییز امری محتمل است که با توجه به خشکسالی جاری در این منطقه و مناطق جنگلی کشورهای مختلف این احتمال افزایش نیز می‌یابد. اما اینکه چرا این آتش سوزی گسترده در این منطقه خاص به وقوع پیوسته و چرا مسئولان این رژیم تا آن حد مضطرب شده و ناچار به درخواست کمک‌های وسیع خارجی شده‌اند یک پرسش جدی است که بخشی از پاسخ آن در شناخت موقعیت خاص جغرافیایی- نظامی و صنعتی این منطقه نهفته است. در این زمینه چند نکته قابل ذکر است:


الف) شهر حیفا دومین شهر بندری مهم، بزرگ و راهبردی در فلسطین اشغالی است که از جمله پالایشگاه پتروشیمی آن مواد شیمیایی مانند آمونیاک، گوگرد و دیگر مواد پایه را تولید می کند. منطقه کرمل و پستی بلندی‌های جنوب شرق حیفا، مکان اصلی انبار مواد شیمیایی یاد شده است و در کنار آن تأسیسات ساخت مواد شیمیایی خطرناک، سمی و ممنوعه نیز قرار دارد. البته بخش دیگری از این تأسیسات در جنوب شرقی تل آویو است که از حساسیت و طبقه‌بندی ویژه ای نیز برخوردارند.

ب) این منطقه به دلیل نزدیکی به مرزهای لبنان و به عنوان عقبه نظامی برای مرز با سوریه و بلندی‌های جولان یکی از مناطق مهم استقرار واحدهای نظامی، پادگان، انبار مهمات و فرودگاه‌های نظامی نیز می‌باشد. به همین دلیل از تپه‌ها و موقعیت طبیعی (بلندیها) و پوشش جنگلی آن بهره‌های ثانوی نظامی نیز صورت می پذیرد.

پ) مشهور است که زندان دامون در جنوب شرق حیفا یکی از زندان‌های سری برای نگهداری زندانیان خارجی است که توسط موساد ربوده یا دستگیر می‌شوند. این زندان در حاشیه یک پایگاه هوایی اسرائیل واقع شده است. گفته می‌شود شماری از زندانیان لبنانی که پس از ناکامی اسرائیل در جنگ با حزب الله لبنان، مبادله شده و به کشورشان بازگشتند، در این زندان نگهداری می‌شدند و احتمالا چهار دیپلمات ایرانی ربوده شده در لبنان نیز در این محل می‌باشند.

ت) آتش سوزی روز پنجشنبه در جنگل‌های کرمل و جنوب شرقی حیفا که با نمونه‌های قبلی خود متفاوت است، نمی‌تواند به دلایل معمولی شکل گرفته باشد. تلاش های عجولانه مقامات صهیونیستی برای تأمین تسلیحات و مهمات جدید و فراوان از آمریکا، که مقدمات جنگ جدید علیه لبنان و سوریه را تدارک می‌بیند و مشتمل بر جنگ افزارهای حساس، مهمات انفجاری و موشک است، می‌تواند عامل اصلی آتش‌سوزی در این منطقه باشد؛ مضافاً اینکه وجود انبارهای نگهداری مواد شیمیایی و سریع الاشتعال، عامل دیگری در گسترش آتش‌سوزی یا ایجاد این آتش سوزی گسترده است.

حتی اگر گزارش تلویزیون رژیم صهیونیستی را جدی تلقی کنیم، کشیده‌شدن دامنه آتش به مراکز فوق و احتمال انفجارهای گسترده در این منطقه، شهر حیفا را در خطر قرار می‌دهد. به همین دلیل دانشگاه حیفا تعطیل و تخلیه شده است.

ث) واژگونی اتوبوس حامل زندانبانان صهیونیسم در درون منطقه آتش به نحوی که هیچ‌یک از آنان امکان فرار پیدا نکنند، تنها می‌تواند ناشی از یک انفجار بزرگ باشد که موجب شده شانس فرار و زنده ماندن را آنهم از نیروهای زبده امنیتی سلب کند بویژه آنکه این حادثه تنها چند ساعت بعد از شروع آتش‌سوزی که قاعدتا نمی‌توانسته مناطق وسیعی را دربر گیرد، رخ داده است.

ج) نکته دیگر اینکه تخلیه زندان دامون که در مجاورت پایگاه هوایی رژیم صهیونیستی است، بر قوت غیرطبیعی بودن آتش‌سوزی می‌افزاید. پروازهای هوایی پرتعداد هواپیماهای رژیم صهیونیستی که از عصر چهارشنبه بر فراز خاک جنوب لبنان انجام شده، نشان می‌دهد که زمان آغاز این آتش‌سوزی نیز زودتر از ظهر پنجشنبه بوده است. این پروازها از پایگاه هوایی نزدیک زندان دامون صورت گرفته و هواپیماهای مربوطه به دیگر پایگاه‌های هوایی این رژیم مراجعت کرده‌اند.

چ) نکته قابل توجه دیگر این است که علیرغم وسعت آتش‌سوزی که حکومت نتانیاهو برای مهار آن، توان داخلی را چاره‌ساز ندیده و مجبور به درخواست کمک خارجی شد، اخبار و گزارش‌های واضحی درباره ادامه ماجرا، به بیرون درز نمی‌کند.

ح) روزنامه‌های اسرائیلی از روز شنبه به شکل وسیعی در مقالات خود از ناکارآمدی حکومت، به شدت انتقاد کردند و دولت را تنها، ناظر فعالیت هلی‌کوپترها و هواپیماهای آتش‌نشان خارجی توصیف نمودند. با این حال، هیچ‌یک از روزنامه‌های اسرائیلی به جزئیات مربوط به علت وقوع آتش‌سوزی و پیامدهای آن نمی‌پردازند. از جمله اینکه، توضیحی درباره صداهای مکرر انفجار که از این منطقه شنیده می‌شود، داده نمی‌شود اما رسانه های اسرائیلی، مسئولان امنیتی رژیم را به دلیل ناتوانی مدیریت بحران مورد انتقاد قرار داده و یادآور می شوند که چنانچه در یک شرایط جنگی، وضعیت وخیم‌تری برای نقاط بیشتری پدیدار شود، چه تضمینی برای جلوگیری از گسیختگی شرایط و نجات شهروندان اسرائیلی خواهند داشت. تقریبا یک سکوت اطلاع‌رسانی درباره جزئیات وضعیت صحنه و تحولات آن، بر رسانه‌های اسرائیلی و بین‌المللی حاکم است و تنها از سوی مقامات غربی و برخی کشورهای عربی همچون اردن با اسراییل اعلام همدردی شده و امکانات اطفاء حریق ارسال شده است.

نظرات 0 + ارسال نظر
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد