فتنه اخر

فتنه اخر

فتنه اخر

فتنه اخر

نوروز، سی و سه پل و سی و سه خطر

حدود یک هفته پیش خبر ریزش بخشی از پل تاریخی سی و سه پل اصفهان در رسانه‌ها منتشر شد، مسئولان شهرداری اصفهان که متولی حفاری تونل مترو از نزدیکی این پل تاریخی بودند،

الناز خمامی‌زاده-حدود یک هفته پیش خبر ریزش بخشی از پل تاریخی سی و سه پل اصفهان در رسانه‌ها منتشر شد، مسئولان شهرداری اصفهان که متولی حفاری تونل مترو از نزدیکی این پل تاریخی بودند، وجود ارتباط میان این اتفاق و پروژه حفر تونل در نزدیکی پل را تأیید کردند، به هر حال بخشی از پل ریزش کرده بود و باید به هر نحو ممکن ترمیم می‌شد. حال با نزدیکی به ایام تعطیلات سال نو نگرانی‌ها درباره ایمنی گردشگران این پل تاریخی رو به افزایش است.
به گزارش «جوان»، بنای تاریخی سی و سه پل، پلی زیبا و خوش‌ساخت بر جای مانده از عصر شاه عباس صفوی است با این حال گفته می‌شود که عبور مسیر تونل متروی درون شهری اصفهان از نزدیکی این پل تاریخی باعث نشست بخشی از آن شده است. هم اکنون تزریق 11 تن سیمان در این حفره، عبور و مرور از روی پل تاریخی اصفهان را به حالت عادی بازگردانده است اما آیا خطر از سر این پل گذشته و ایمنی گردشگران در ایام نوروز روی این پل تاریخی تأمین است؟
اسفندیار حیدری‌پور، مدیر کل سازمان میراث فرهنگی استان اصفهان در گفت‌و‌گو با «جوان» درباره ابعاد مختلف این حادثه می‌گوید: این فرو رفتگی در مقیاس 5/1 در 3 متر به خود پل آسیبی نرسانده بلکه در فاصله 15 متری از رمپ جنوبی پل اتفاق افتاده است که در همان روز نیز با تزریق سیمان ترمیم شد.
به گفته این مقام مسئول دستگاه حفر تونلی که سال گذشته عمداً به‌سوی رمپ جنوبی پل منحرف و متوقف شده بود از چند روز پیش از نشست زمین مجدداً شروع به‌کار کرده و منجر به وقوع این حادثه شده است.
آمارها حاکی از آن است که استان گردشگرپذیر اصفهان تنها در 7 روز اول نوروز سال گذشته میزبان 7 میلیون گردشگر نوروزی بوده است؛ مسافرانی که با انگیزه دیدار از ابنیه تاریخی اصفهان پا به این شهر زیبا می‌گذارند و در نظر اکثر آنها سی وسه پل، عروس گردشگری اصفهان است. با پیش‌‌بینی افزایش تراکم جمعیت مسافران نوروزی روی بنای تاریخی سی و سه پل اصفهان احتمال فرو نشست بخش‌های دیگر این پل تاریخی و وقوع حادثه برای مسافران دور از انتظار نیست.
با این وجود حیدری‌پور می‌گوید که دستگاه حفر تونل از پل گذشته است و دیگر هیچ خطری متوجه سی و سه پل اصفهان نیست.
او اعتقاد دارد که از لحاظ فیزیکی در پل برای رفت و آمد مردم مشکلی وجود ندارد چرا که فرورفتگی در فضای سبز اتفاق افتاده بود اما آیا به‌رغم گفته‌های این مقام مسئول ضمانتی برای رفع دائمی بلا از سر این پل تاریخی و رهگذران روی آن وجود دارد؟ تونل متروی درون شهری اصفهان از لایه‌های زیرین پلی رد می‌شود که بیش از 400 سال از عمرش می‌گذرد.
هم‌اکنون سازمان میراث فرهنگی اصفهان در مواجهه با این حادثه، شکایتی را به دادگستری استان تنظیم کرده و بر اساس آن اعلام کرده است که تا متولیان ساخت مترو تضمین لازم برای حفاظت از بناهای تاریخی اصفهان را فراهم نکنند این سازمان از تمام اقدامات قانونی خود برای متوقف ساختن این پروژه استفاده خواهد کرد. هنوز حکمی در این خصوص صادر نشده است و مسئولان میراث اصفهان تأکید کرده‌اند که کارشناسان در بحث حفاری تونل باید به صورت دائم بر پروژه ناظر باشند.
درست یک سال پیش در چنین روزهایی بود که مسعود علویان صدر، معاون حفظ، احیا و ثبت آثار تاریخی سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در نشست خبری از عبور مترو و لرزش‌های ناشی از آن برای سی و سه پل اصفهان ابراز نگرانی کرد و به رسانه‌ها گفت که تا اعلام نتایج بررسی دانشگاه علم و صنعت در خصوص وضعیت خطر برای سی‌وسه‌ پل اصفهان، مجوز قطار شهری صادر نخواهد شد. حیدری‌پور نیز پیشتر در میزگرد تخصصی «شهر تاریخی اصفهان در افق توسعه پایدار» عبور مترو از زیر میدان نقش جهان را طرحی اشتباه و مغایر با سیاست‌های مرکز میراث جهانی یونسکو خوانده بود با این وجود مسیر حفر تونل مترو قلب تاریخی اصفهان را انتخاب کرد.

نظرات 0 + ارسال نظر
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد