فتنه اخر

فتنه اخر

فتنه اخر

فتنه اخر

وزارتی که نام آن ارشاد است در عمل به اضلال رو آورده است

این آقایان به قول خودشان دارند سالی ۱۲میلیارد تومان هزینه بیمه هنرمندان را می‌دهند. اما وقتی به مجلس احضار می‌شوند و از ایشان در مورد وضعیت ساماندهی مد و لباس سوال می‌کنیم، آقای وزیر می‌گوید: ما یک طرحی تهیه کرده‌ایم اما پول نداریم!

به گزارش پایگاه خبری انصار، هفته نامه یالثارات درآخرین شماره خود در سال ۱۳۸۹ پیگیر وعده های داده شده از سوی برخی نمایندگان مجلس پیرامون مسائل مورد دغدغه نشریه شده براین اساس آنچه در ادامه می‌خوانید حاصل همین تلاش است که در مورد مسئله استیضاح وزیر ارشاد و پیگیری رواج بدحجابی در سینما وتئاتر در گفت‌وگو با حجت الاسلام والمسلمین محمد تقی رهبر مطرح و روند رسیدگی به آن‌ مورد ارزیابی قرار گرفته است:
بهانه‌ای که صبر مردم را لبریز کرد 

۱۷ مهرماه سال گذشته نمایشی با عنوان «اتللو» به کارگردانی عاطفه تهرانی در تالار قشقایی تئاترشهر به نمایش درآمد که مبنای آن حرکات موزون بود و عده‌ای آن را در ردیف رقص‌های باله تعریف کردند. تا آنجا که می‌توان گفت تأکید کارگردان این تئاتر بر بیان داستان اتللو در قالب رقصهای عاشقانه بود. 

این اثر در حالی جایزه بهترین کارگردانی تئاتر را از جشنواره تئاتر فجر دریافت کرده بود که بیشتر به آثار تولیدی پیش از انقلاب شباهت داشت! صحنه‌های رقص زنان و مردان که خلاف شرع و عرف ماست مسئله‌ای بود که در اجرای اتللو مبنای کار را تشکیل می‌داد. اما اعتراض‌ها باعث شد تنها سه روز بعد با وجود این که این نمایش چند جایزه از وزارت ارشاد دریافت کرده بود ۱۰ نفر از عواملش توسط دادستان به دادگاه احضار شوند.اما تنها سه ماه و پنج روز پس از جریحه‌دار شدن احساسات عمومی به واسطه اجرای تئاتر «اتللو» و برخورد قضایی با ‌آن، تئاتر دیگری به مراتب با ماهیت بدتری از نمایش قبلی از ۱۵ دی ماه در تئاتر شهر اجرا شد(!) 

«هدا گابلر» نام نمایشی بود که به نویسندگی و کارگردانی «وحید رهبانی» به محلی برای ترویج اباحه‌گری، ابتذال و عادی‌سازی چند شوهری، اختلاط زن و مرد و استفاده از نمادهای یک فرقه انحرافی موسوم به «بردگی جنسی و فراماسونری» و دیگر اقدامات ضدارزشی تبدیل شده بود. عمده موضوع این نمایش حول شخصیت یک زن خودخواه و هوسران و مطلقه استوار شده بود که با وجود ازدواج مجدد، با یک قاضی بی‌قید نیز دوست شده و با وی رابطه داشت. 

آنچه گفته شد برای دست‌اندرکاران هفته‌نامه یالثارات موضوع مهمی بود که باعث شد در آخرین لحظات، گزارش مربوط به مراحل اجرایی طرح امر به معروف و نهی از منکر را در شماره ۶۰۶ از صفحه گفت و گو حذف کنند و به این مورد اسف‌بار بپردازند. 

محمدتقی رهبر رئیس فراکسیون روحانیت مجلس کسی بود که در این رابطه مخاطب مطالبه یالثارت شد. وی در نهایت به خبرنگار هفته‌نامه گفت: «اختیارات نمایندگان مجلس محدود است و مرحله آخر هم استیضاح خواهد بود. اما نهادهای مردمی باید طبق نظر صاحب‌نظران فعال شوند و با تنظیم شکایت از مسببین این تئاتر پرونده این کار را در قوه قضائیه باز کنند.» 

پس از این شهروندان تهرانی دست به کار شدند و با تنظیم شکایت خود از مسعود عابدین‌نژاد رئیس شورای ارزیابی هنرهای نمایشی به اتهام معاونت در اشاعه فساد، آن را به شعبه چهارم دادسرای کارکنان دولت(ناحیه ۲۸) تحویل دادند که پرونده آن به شماره ۸۹۰۹۹۸۲۱۳۲۴۰۰۱۹۳ در جریان است. گرچه بعد از این شکایت و بازتاب آن اعضای شورای ارزیابی هنرهای نمایشی به طور کامل برکنار شدند اما باید دید مجلس در این رابطه چکار کرده است. 

حجت‌الاسلام محمدتقی رهبر رئیس فراکسیون روحانیون مجلس در این مورد مخاطب شماره آخر یالثارات قرار گرفت تا پاسخگوی وعده خود باشد: 

کاش مسئله فقط هداگابلر و اتللو بود! 
آقای رهبر شما قول دادید در مورد مسأله تئأثر و البته مسایل فرهنگی که مربوط به وزارت ارشاد می‌شود تا استیضاح وزیر پیش ‌روید. الان کار در چه مرحله‌ای است؟ شنیده‌ایم آقای مشایی هم که با عوامل تاتر هداگابلر دیدار کرده است! 

در مورد آن تئأتر باید عرض کنم ما علاوه بر مصاحبه‌ها و اعتراضاتی که کردیم سؤالی را با امضای جمعی از نمایندگان برای وزیر ارشاد فرستادیم تا ایشان با حضور در کمیسیون فرهنگی به آن پاسخ بگویند. لازم به ذکر است که پاسخ به این سوال برای وزیر و معاونین ایشان الزام‌آور است. 

اما باید بگویم مسأله ما با وزارت ارشاد تنها موضوع تئأثر هداگابلر نبوده و نیست؛ چراکه ما چالش‌های غیرقابل بخششی قبل و بعد از این تئأثر با وزارت ارشاد داشته و داریم که شامل همه عرصه‌های تحت کنترل این وزارتخانه از جمله موسیقی و سینما می‌شود. مثلاً در این چند وقت اخیر دو جشنواره با نام فجر برگزار شد که جشنواره‌های فیلم و موسیقی بودند. البته باید ابتدا ابراز تأسف کرد از این که نام فجر را بر روی جشنواره‌ای می‌گذارند که چنین فیلم‌هایی در آن به نمایش در می‌آید. پس از برگزاری جشنواره امسال افراد زیادی پس از مشاهده فیلم‌های به نمایش درآمده با انتقادات شدیدی نزد ما می‌آمدند. 

نمایش فیلمهایی فاسد زیر اسمی مقدس 

غالب فیلم‌های به نمایش درآمده در این جشنواره دارای مشکلات اخلاقی و عدم رعایت حدود روابط بین زن و مرد بوده است. تا جایی که در برخی موارد به مقدسات نیز اهانت شده است. ضمن این که هیچ‌گونه نوآوری که برای آینده نظام و انقلاب مفید فایده باشد نیز در آن به چشم نمی‌خورد. بازده سرمایه‌گذاری دستگاه فرهنگی کشور، نمایش فیلم‌های مبتذلی مثل پرتقال خونی، یکی از ما دو نفر، چیزهایی که نمی‌دانی، اسب حیوان نجیبی است، سعادت‌آباد، مرهم، آفریقا، ‌شش نفر زیر باران، ‌آقا یوسف، گزارش یک جشن و غیره... بود. 

خدا می‌داند ما با دیدن چنین مواردی به شدت تأسف می‌خوریم، وزارتی که نام آن ارشاد است در عمل به اضلال رو آورده است. 

دولت اصول‌گرا هیچ اعتقادیبه امر به معروف و نهی از منکر ندارد
 

هفته گذشته ما در قم به خدمت آیات عظام مشرف شدیم، در منزل حضرت آقای صافی گلپایگانی جزوه‌ای ارائه شد که محتوای آن تصاویر زنانی بود که مسئولین مملکت جمهوری اسلامی در حال جایزه دادن به ایشان هستند. در حالی که این زن‌ها با آن وضعیت زننده حجاب در برابر ایشان رژه می‌روند! من نمی‌دانم که باید چه کار کنیم؟! ما یک زمانی در دوره اصلاحات بر سر مسئولین دادوهوار می‌کردیم که شما چوب حراج به ارزش‌ها زده‌اید، اما متأسفانه امروز آقایان با ادعای اصول‌گرایی هیچ دغدغه‌ای نسبت به این مسایل ندارند(!) 

این آقایان به قول خودشان دارند سالی ۱۲میلیارد تومان هزینه بیمه هنرمندان را می‌دهند. اما وقتی به مجلس احضار می‌شوند و از ایشان در مورد وضعیت ساماندهی مد و لباس سوال می‌کنیم، آقای وزیر می‌گوید: ما یک طرحی تهیه کرده‌ایم اما پول نداریم!
ما از خدمت مراجع عظام سوال کردیم آخر این شیوه الگوسازی است؟ مگر ما نمی‌گوییم که باید انقلاب اسلامی را در جهان به عنوان یک الگو معرفی کنیم؟ با این فیلم‌ها؟ با این موسیقی‌ها یا با آن حرف‌های پرت و پلای رئیس دفتر رئیس‌جمهور در مورد موسیقی که به شکل سی‌دی‌صوتی درآمده و در سرتاسر کشور توزیع شده؟ حرف‌هایی غیرکارشناسی که در آن نه احترام ساحت مرجعیت و فقه نگه داشته شده و نه خط قرمز و حد و حدود ورود به مسایل کارشناسی! کارشان شده جمع کردن هنرپیشه‌های زن و چهچهه و قهقهه زدن با ایشان! دیدار ما با مراجع عظام یک فصل مفصّل است که ورود به آن در این مقال نمی‌گنجد، بنده خدمت تک‌تک مراجع عظام عرض کردم که این دولت هیچ کاری برای عفاف و حجاب انجام نداده است! چرا که اینها اصلاً اعتقادی به این مسایل ندارند! اینها اعتقادی ندارند که از وظایف حکومت امربه‌ معروف و نهی‌ از منکر است. اینها رگ غیرت‌شان از این فساد رواج یافته در جامعه تکان نمی‌خورد! ماجرای عفاف و حجاب امروز یک کتاب ۳۰۰ صفحه‌ای تأسف‌آور است که هیچ پاسخی از سوی مسئولین به آن داده نشده است؛ چراکه هیچ اعتقادی به آن ندارند. 

مراجع معتقدند در حال حرکت به سوی لیبرالیسم هستیم
متأسفانه مراجع عظام هم شکایت بسیاری در این موارد داشتند و معتقد بودند که ما داریم به سمت لیبرالیسم حرکت می‌کنیم. 

نسل بعدی، از این انقلاب چه درکی خواهد داشت؟ در حالی که ما به یکسری شعار بسنده کرده‌ایم؟ میلیون میلیون، میلیارد میلیارد از کیسه کشاورزان بیچاره و مردم گرسنه خرج می‌کنند اما در جایی که باید پول خرج شود می‌گویند پول نداریم(!) 

مراجع خواستار برخورد قاطع مجلس هستند 
با این تفاسیر مراجع عظام چه راهکاری پیش پای شما گذاشتند؟ مراجع فرمودند مجلس موظف به برخورد پرقدرت است، ما نیاز به نمایندگانی مثل مدرس داریم. نمایندگان باید در این موارد فریاد بکشند! مراجع عظام از این که برخی نمایندگان نسبت به این مسایل بی‌تفاوت هستند گله شدید داشتند. 

راهی جز استیضاح باقی نمانده است 

آقای رهبر فکر می‌کنم با توجه به فرمایش مراجع حجت بر مجلس تمام باشد! استیضاح را که فقط برای وزیر راه نگذاشته‌اند! چرا مجلس وزیر ارشاد را استیضاح نمی‌کند؟ 

ما بعد از این همه تذکر و سؤال و کشمکش، معتقدیم که هیچ راهی جز استیضاح باقی نمانده است. ما معتقدیم که باید با قاطعیت وارد این کار بشویم چرا که دیگر راهی باقی نمانده است هر چند که دیدگاه موجود در این دولت حکایت از حاکمیت نوعی لیبرالیسم در مسأله فرهنگ دارد. مجلس از ابزار قانونی خود برای کشاندن مسئولین به محاکمه در اول سال آینده استفاده خواهد کرد. دغدغه و غیرت و جوش و خروش دینی در مورد مسایل اجتماعی بسیار ضعیف است، مصاحبه‌هایی که از سوی رئیس دفتر رئیس‌جمهور می‌شود، حکایت حاکمیت طرز تفکر اینچنینی دارد. این قابل قبول نیست که همه امور مملکت را به دست یک مسئول دفتر سپرده‌اند. ما هر چقدر بر منابر و تریبون‌های نمازجمعه اقدام به فرهنگ‌سازی کنیم این حاکمیت است که باید امربه ‌معروف و نهی‌ از منکر کند. ما از دست فتنه‌گران بنالیم یا از دست‌خودی‌ها؟ ملت به عشق فرهنگ دینی و اصول‌گرایی در برابر جریان فتنه از جان مایه گذاشته و در نهایت هم با استیضاح، وزیر را از کار برکنار خواهیم کرد اما دیدگاه حاکم بر دولت را چگونه می‌توان عوض کرد؟ 

این استیضاح یک وزیر نخواهد بود بلکه استیضاح دولت است! 
پس نتیجه این شد که وزیر به دلیل عدم پاسخ روشن و صریح به سوال مجلس استیضاح خواهد شد؟! ما ۱۰ روز پیش دوباره سوال دیگری برای ایشان فرستاده‌ایم که مطمئناً جواب قانع‌کننده‌ای نخواهند داد و مجلس هم دست به استیضاح خواهد زد که متأسفانه باید بگویم این به مفهوم استیضاح دولت است؛ چرا که ایشان مطالبه ولی‌امر مسلمین، مراجع عظام و مردم را روی زمین گذاشتند.

نظرات 0 + ارسال نظر
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد