فتنه اخر

فتنه اخر

فتنه اخر

فتنه اخر

چگونه حکومت جاسبی بر دانشگاه آزاد همچنان ادامه دارد؟

چرا تب دانشگاه آزاد فروکش کرد؛

این روزها دیگر خبری از دانشگاه آزاد و رئیس پر حاشیه آن نیست،با وجود آن که مدتها قبل رفتن جاسبی بعد از حدود 3 دهه قطعی شده بود اما گویا وی از معجزه حلقه وصل خود با حلقه تصمیم ساز در دولت بهره مند شده و از تیر بلا رسته که بی سر و صدا مشغول انجام کار خود است.


بحث اصلاح اساسنامه دانشگاه آزاد اسلامی و تغییر ریاست آن از موضوعات مهمی بود که از ابتدای دولت نهم و توسط جنبش های دانشجویی و رئیس دولت پیگیری شد.

با پیگیری های احمدی نژاد به عنوان رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی و پس از کش و قوس های فراوان، اصلاح اساسنامه دانشگاه آزاد به تصویب رسید که البته رهبر انقلاب بعد از تصویب آن، خواستار تغییراتی در ساختار آن شدند.

به نظر می رسید که با تصویب اساسنامه دانشگاه آزاد دغدغه مردم و جنبش های دانشجویی درباره ادامه ریاست جاسبی بر دانشگاه آزاد پایان یابد ولی با تعلل و فراموشی! شورای انقلاب فرهنگی در پیگیری این موضوع، هیات موسس دانشگاه، تصمیمات جدیدی را گرفته اند و امکان از بین رفتن تلاش ها برای شفاف شدن مناسبات این دانشگاه وجود دارد.

شنده های موثق خبرنگار مشرق حاکی است که هیات موسس دانشگاه،با توجه به کوتاه آمدن احمدی نژاد از این موضوع و عدم تغییرات لازم در اساسنامه تصمیم به ادامه ریاست عبدالله جاسبی در دانشگاه آزاد گرفته است.

چرا جاسبی ماندنی شد؟
 
آخرین اقدامی که در شورای عالی انقلاب فرهنگی صورت گرفته به حدود سه ماه قبل بر می گردد که دکتر فرهاد دانشجو، دکتر بهمن یزدی صمدی و فریدون عزیزی به عنوان اعضای هیئت امنای دانشگاه آزاد معرفی شدند و رای لازم را کسب کردند.

19 اردیبهشت 89 هم دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به تکمیل ترکیب هیئت امنای جدید دانشگاه آزاد اسلامی گفت: این هیئت امنا باید به زودی تشکیل جلسه بدهد و رئیس پیشنهادی دانشگاه را در مدت یک ماه به شورای عالی انقلاب فرهنگی برای تصویب معرفی کند.

اما برای پاسخ به این سئوال که چرا یکباره تب دانشگاه آزاد فروکش کرد و چرا حکومت جاسبی همچنان ادامه دارد باید برخی حوادث گذشته را مرور کنیم. "آینده" در این زمینه می نویسد: این موضوع به مشی جدید عبدالله جاسبی بر می‌گردد که اخیرا از معجزه حلقه وصل خود با حلقه تصمیم ساز بهره مند شده و از تیر بلا رسته است. هرچند، سال گذشته با وساطت هاشمی رفسنجانی نزد رهبر انقلاب، بخشی از اساسنامه دانشگاه آزاد از تغییر مد نظر دولت مصون ماند، اما ظاهرا جاسبی اکنون دریافته که هجمه به دانشگاه آزاد، بیش از آن که به خاطر مشکلات و نابسامانی‌های آن باشد، ناشی از انتساب به هاشمی رفسنجانی است و بر این اساس چنین پرسشی مطرح می شود که آیا او قدر "ملک زاده" برای اتصال به حلقه مشایی را دانسته است؟

اگر پاسخ به این پرسش مثبت باشد، می‌توان علت عصبانیت برخی اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی را فهمید که 3 ماه قبل به 3 عضو هیات امنای دانشگاه آزاد رای دادند، اما هنوز شاهد تغییر جاسبی نیستند. این در حالی است که هرچند رای با اعضای این شوراست، اما دادن حکم از اختیارات احمدی‌نژاد، رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی است و طبعا تا او اعضای جدید را منصوب نکند، تغییر رئیس دانشگاه آزاد محقق نخواهد شد.

دانشگاه آزاد کجای معادله بود؟
دانشگاه آزاد بی شک طی این سی سال توانسته است خود را به عنوان یک قطب علمی و آموزشی و البته تاثیر گذار بر معادلات سیاسی در ایران مطرح کند که بزرگترین ویژگی آن غیردولتی بودن آن است. طی این سالها خصوصا از دهه 80 تاکنون و از زمان روی کار آمدن دولت نهم و دهم حاشیه های دانشگاه آزاد روز به روز افزایش یافت تا جایی که دولت با دست گذاشتن بر روی اساسنامه این دانشگاه تلاش کرد با تغییر اساسنامه و همچنین تغییر مدیریت، کنترل دانشگاه آزاد را تحت کنترل خود دربیاورد.

ملک زاده و ایسکانیوز
فضای انتخاباتی سال 84 موجب شد تا رسانه ای تحت نام ایسکانیوز با حمایت دانشگاه آزاد تحت مدیرعاملی ملک زاده تاسیس شود. شاید ملک زاده بر این تصور بود که پیروزی هاشمی می تواند وی را به پله های ترقی نزدیک کند، اما پیروزی محمود احمدی نژاد همه چیز را دستخوش تغییر کرد؛ در این شرایط ملک زاده توانسته بود در سیستم دانشگاه آزاد نامی برای خود دست و پا کند و به عنوان عضو علی البدل هیات تجدید نظر رسیدگی به تخلفات انتظامی هیات علمی، مشاور جاسبی، مدیر مسوولی یک خبرگزاری و ماهنامه در کنار دیگر مناصب به فعالیت خود بپردازد.

اما دیری نپایید که اسفندیار رحیم مشایی به ریاست سازمان میراث فرهنگی منصوب شد و محمدشریف ملک زاده یک باره سر از دولت ضد هاشمی درآورد و به سمت معاونت گردشگری این سازمان منصوب شد و عملا به یار و همراه مشایی تبدیل شد. حاشیه های بین دولت و دانشگاه آزاد همواره این دوگانگی را ایجاد کرده بود که چگونه فردی همچون ملک زاده هم با دولت است و هم با دانشگاه آزاد؟! البته بعدها پاسخ این سوال مشخص شد.

به هر تقدیر شفاف شدن مواضع اسفندیار رحیم مشایی در دوره دوم فعالیت دولت احمدی نژاد موجب شد علاوه بر بالا رفتن حساسیت اصولگرایان به اقدامات رئیس جمهور در حمایت تمام قد از مشایی، تقابل بین جریان مشایی و اصولگرایان افزایش یابد.

تقویت شورای عالی ایرانیان خارج از کشور، در راس قراردادن مشایی بر آن و حضور محمدشریف ملک زاده در این شورا سبب شد تا این حاشیه ها رو به فزونی رود، برگزاری همایش شورای عالی ایرانیان خارج از کشور در تهران، دعوت از فردی جنجالی همچون هوشنگ امیر احمدی، صرف هزینه های هنگفت و... تا جایی پیش رفت که مجلس طرح تحقیق و تفحص از این شورا را در دستور کار قرار داد و حتی در بررسی لایحه بودجه سال 90، ردیف بودجه شورای عالی ایرانیان خارج از کشور توسط نمایندگان حذف شود.

اما انتصاب ملک زاده به عنوان معاون مالی اداری وزارت امورخارجه نشان داد جریان انحرافی  علی رغم هشدارها و توصیه ها همچنان در حال رشد و نمو در بدنه دولت است؛ این در حالیست که پس از استعفای ملک زاده از سمتش در وزارت امور خارجه بلافاصله وی با تفهیم اتهام توسط مراجع قضایی دستگیر می شود.

پل ارتباطی
ملک زاده که در پست های خود رئیس هیئت مدیره شرکت نفت ایرانول را نیز یدک می کشد، طی چند سال اخیر به عنوان پل ارتباطی به خوبی عمل کرده است که به نظر می رسد رایزنی های دو طرف برای آتش بس مدیریت عبدالله جاسبی بر دانشگاه آزاد نتیجه داده و طی چند ماه اخیر کمتر به موضوع تغییر مدیریت دانشگاه آزاد پرداخته می شود؛ از طرفی رسانه های طرف مقابل نیز به طور نامحسوس در پوشش اخبار ضدملک زاده، مشایی و به طور کل جریان انحرافی و دولت با دقت بیشتری عمل می‌کنند.


بازی تمام شد!
روند پیش آمده در سال جدید نشان می دهد موضوع برکناری و تغییر مدیریت دانشگاه آزاد به فراموشی سپرده شود و به نظر می رسد رضایت از جاسبی به وجود آمده است. شرایط جدید جاسبی را از سیبل حملات خارج ساخته است؛ آیا جاسبی در دو سال آینده نیز ماندنی خواهد شد و در دولت های بعد هم رئیس دانشگاه آزاد خواهد بود یا بازی تمام شده، از نیمه از سر گرفته خواهد شد؟

نظرات 1 + ارسال نظر


سلام
شرمنده که خیلی دیر سر زدم خدایش اصلا وقت نداشتم مطلبت خیلی قشنگ بود خوندمش بسیار عالی بود در واقع از خوندنش حظ کردم
تا فراموش نکردم بگم من با مطلبی با عنوان«سفارش های یه خواهر خیلی خوبم »بروزم
راه شهیدان ، راه بصیرت است
خامنه ای کوثر است،دشمن او ابتر است.
باولایت زنده ایم،تازنده ایم،رزمنده ایم
یاعلی

ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد