فتنه اخر

فتنه اخر

فتنه اخر

فتنه اخر

طلوع خمینی درخاورمیانه عربی:مصرتونس،اردن،یمن،الجزایر و بحرین

مصر، تونس، اردن، یمن، الجزایر و بحرین در تسخیر اسلامگرایان
طلوع خمینی در خاورمیانه عربی
محافل سیاسی و رسانه ای غرب خیزش های مردمی علیه دیکتاتورهای عربی را با انقلاب اسلامی ایران در سال 1357 مشابه دانسته و به سران کشورهای اروپایی و آمریکا درباره حمایت از دیکتاتورها هشدار دادند.
ناظران سیاسی غربی با مشابه خواندن تحولات جاری در کشورهای عربی با انقلاب 1979 ایران، معتقدند تفکرات و عقاید امام خمینی(ره) در حال حاکم شدن بر خاورمیانه عربی است.
در همین رابطه، «کان کاگلین» سردبیر بخش خارجی روزنامه انگلیسی دیلی تلگراف گفت: «سران بسیاری از کشورهای عربی با نگرانی به تحولات مصر نگاه می کنند؛ آنها پیش از رویدادهای مصر شاهد سرنگونی حکومت زین العابدین بن علی رئیس جمهور سابق تونس بوده اند».وی افزود: «در کشورهای خاورمیانه نگرانی فزاینده ای در حال شکل گیری است؛ اردن از جمله این کشورهاست. در اردن حکومتی بسیار استبدادی حاکم است و فساد حکومتی گسترده است».
این سردبیر دیلی تلگراف اضافه کرد: «وضعیت اردن و مصر همانند وضعیت ایران در سال 1979 است؛ انقلاب اسلامی ایران در آن سال با سخنان جیمی کارتر رئیس جمهور پیشین آمریکا درباره وضعیت حقوق بشر در ایران آغاز شد و پس از 30 سال شاهد آن هستیم که باراک اوباما موضع گیری های مشابهی درباره تحولات مصر دارد و همین نکات را به حسنی مبارک گوشزد می کند».
پایگاه خبری «ورلد نیوز» نیز در گزارشی به بررسی شباهت های اعتراضات مردم مصر و انقلاب اسلامی ایران پرداخت و نوشت: «هر دو انقلاب در اعتراض به حکومت دیکتاتورهای فاسدی رخ دادند که بیش از سه دهه قدرت را قبضه کرده بودند. هم خاندان پهلوی و هم خانواده مبارک در واشنگتن با عنوان دوستان خانوادگی یاد می شدند . دولت اوباما دقیقاً به همان شکلی در مقابل انقلاب مصر مبهوت شده است که دولت جیمی کارتر در مقابل انقلاب ایران شوکه شده بود.»
«جفری واورو» استاد تاریخ دانشگاه های آمریکا و مدیر مرکز مطالعات تاریخی دانشگاه تگزاس که این مقاله را نوشته است، در ادامه مطلب خود به مقامات آمریکایی توصیه کرد که «برای جلوگیری از تکرار انقلاب ایران در مصر، به جای حمایت از مبارک به سرعت از او فاصله بگیرد. آمریکا باید از چهره های میانه رو و متعادلی چون محمدالبرادعی حمایت کند تا اخوان المسلمین مصر حکومتی مانند حکومت ]امام[خمینی]ره[ ایجاد نکند».
ورلد نیوز در پایان مطلب خود تصریح می کند: «رفتار آمریکا در واکنش به انقلاب 1357 ایران نوعی خودسوزی بود و باعث روی کار آمدن جمهوری اسلامی ایران شد که بیش از 30 سال سیاست خارجی آمریکا را به چالش کشید و ما را تضعیف کرد».
در همین رابطه پایگاه اینترنتی «نیو ریپابلیک» نیز طی مقاله ای به توصیف سلسله رویدادهای ایران پرداخت و نوشت: «پس از روزها آشوب، و پس از اعلام حکومت نظامی، حاکم دیکتاتور یک سخنرانی تلویزیونی ترتیب داد. لحن او نادمانه بود. وعده تغییر و اصلاحات داد. دولت آمریکا علی رغم شعارهایش درباره آزادی و دموکراسی، وقتی این حاکم شروع به سرکوب مردم کرد، دولت آمریکا از اقدام وی برای برقراری نظم و قانون حمایت کرد. به دنبال این وضعیت، جریان های اسلامگرا روی کار آمدند و قدرت را در دست گرفتند».
دولت اوباما برای جلوگیری از تکرار روی کار آمدن یک نظام اسلامی در مصر مانند انقلاب ایران باید فوراً از مبارک بخواهد یک دولت موقت انتخاب کند که در رأس آن چهره متعادلی مانند محمدالبرادعی قرار گیرد.

نظرات 0 + ارسال نظر
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد